Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Stor vækst i boligsalget i Norddjurs

Der er blevet solgt væsentlig flere huse i Norddjurs Kommune i løbet af første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode i 2017.

Det fortæller Boligsiden.dk's undersøgelse, hvor Norddjurs Kommune topper listen som den kommune, der har haft den største procentvise salgsfremgang i hele Danmark.

Undersøgelsen bekræfter at salget af huse stiger markant – men kun uden for de store byer, hvor priserne er blevet for høje. I Norddjurs har der været ikke mindre end en stigning på 29,20%. Boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz fortæller:

”I Norddjurs har vi set meget lave kvadratmeterpriser i en region, der ellers er dyr. Så her har der været et virkelig godt grundlag for vækst. Særligt fordi Aarhus ligger i pendlerafstand”.

De lave priser i Norddjurs tiltrækker købere, der vil have mere hus for pengene, og som har en forventning om, at priserne stiger. Til Bologsiden.dk fortæller Birgit Daetz yderligere:

”Når der er højkonjunktur, og familiernes økonomier er gode, er der flere, der tør tage en chance og forlade det sikre job i én af de store byer for at finde arbejde eller starte egen virksomhed. Det er blevet mere almindeligt at flytte udenfor de de større byer, og det betyder flere vedligeholdte og nyrenoverede huse, og det smitter af på boligområderne i de områder. Den udvikling er god for Danmark.”

Også Danbolig i Grenaa kan bekræfte de positive tendenser. De har kunne registrere mere end en fordobling af boligsalget henover de seneste tre år, hvor det især er gået rigtigt stærkt de sidste to år.

Mikkel Thingvad Kristensen, indehaver af Danbolig Grenaa-Norddjurs fortæller, at det især er i områderne Grenaa, Bønnerup og Auning, der er godt gang i salget: ”Førstegangskøbere er meget interesseret i boliger her men også i de mindre byer. Ikke mindst fordi det banker og kreditforeninger i højere grad har åbnet op for at kunne låne – også til mindre boliger i landområderne i Norddjurs.” Af andre årsager til stigningen i boligsalget oplyser Mikkel Thingvad Kristensen: ”Udover at man får langt mere bolig for pengene i Norddjurs, så er det også de billigere priser på daginstitutioner, at man som pendler kan opnå kørselsfradrag, afstanden til Randers og Aarhus og den kommende letbane.”

Du kan læse mere om resultatet af Bolig.dk’s landsdækkende undersøgelse her, hvor Norddjurs topper med stigningen i boligsalget i første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode sidste år.

Nyhedsdato: 25.07.2018