Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Demokratiet kommer på cykel

Unge og demokrati er på dagsordenen i de kommende uger, når Norddjurs Biblioteker modtager Demokratistafetten.

720 dage, 350 aktiviteter, 18 biblioteker, 3 festivaller, 1 samtalecykel og et hav af unge iderige mennesker. Det handler om unge, fælleskab, engagement, demokrati og lysten til at give noget til samfundet. Kom og vær med.

Norddjurs Kommune kommer i de kommende uger til at være præget af fokus på unge og demokrati.

Demokratistafetten kommer på besøg, og Norddjurs Biblioteker tager imod den. I samarbejde med Grenaa Gymnasium, Arresten, Viden Djurs og Viden Djurs Erhverv sættes der fokus på byens unge og deres hverdag i et demokratisk samfund.

Grenaa Bibliotek får besøg af Joel Southern og Troels Mylenberg, de vil begge i dialog med elever fra ungdomsuddannelserne diskutere aktuelle problemstillinger om dansk og amerikansk politik. Joel Southern kommer onsdag d. 4. november kl. 9-11 og Troels Mylenberg kommer torsdag 12. november kl. 10.15-12.

Den 12. november er det demokratidag og den fejres mange steder. Eleverne fra Grenaa Gymnasium og VID Gymnasier stifter bekendtskab med nærdemokrati, ideologier, valgkamp, elevråd, ungdomsråd og aktuel debat.

Demokratistafetten er i fysisk form, en samtalecykel. Cyklen turnerer i Norddjurs under temaet ”gi det videre!” på sine stop i kommunen får unge på skolerne mulighed for at dele deres mening ”hvad gør Norddjurs spændende at bo i?” og ”Hvad mangler Norddjurs?”. Cyklen kommer på besøg hos Allingåbro Ungdomsklub, Ørum Ungdomsklub, Grenaa Gymnasium, Viden Djurs, Viden Djurs Erhverv og Arresten. Stafetten går fra ung til ung på tværs af kommunen.

Grenaa Bibliotek står i demokratiets tegn med ”Plads til demokrati” en markedsplads for holdninger, afstemninger, konkurrencer og en masse a-ha oplevelser… for hvad har ”alle de andre” svaret på aktuelle dilemmaer.

Se hele programmet på demokratistafetten.dk

Nyhedsdato: 02.11.2015