Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Hvad betyder digitalisering?

Med digitalisering menes det arbejde, der er forbundet med at udvikle kommunens anvendelse af digitale løsninger.

Der er tale om digitalisering, når ny digital teknologi indføres og direkte forandrer arbejdsgange eller på anden vis påvirker borgere, virksomheder eller medarbejdere direkte.

Hvad skal digitalisering egentlig gøre godt for?

Digitalisering vil:

  • medføre forandringer i måden vi arbejder på
  • skabe værdi
  • give et klart fokus på at realisere gevinster 
  • skulle gentænke eksisterende processer
  • frigør ressourcer 
  • øge kvaliteten

Kan vi ikke bare lade være med at digitalisere?

Det kan man i princippet godt, men der er hele tiden krav om, at der skal gøres mere for de samme penge. Derfor kan man vælge to veje, enten skal den enkelte medarbejder løbe hurtigere, eller også kan man digitalisere processer og arbejdsgange og dermed spare tid og ressourcer.

Hvad kan digitaliseres?

Kun fantasien sætter grænser.

Hvornår er digitaliseringen færdig?

Digitalisering af en løbende proces, som vi ikke bliver færdige med. Der vil formentlig altid være processer der kan gøres smartere, hurtigere og billigere.

Konkrete eksempler på digitaliseringsprojekter - og resultater?

Et godt eksempel på digitalisering er digital post. Ved at gå fra at sende fysisk post til at sende digital post har det offentlige sparet ca. 700 mio. årligt.

Et andet eksempel er OS2Indberetning, hvor det er muligt at indberette kørsel elektronisk i stedet for at udfylde blanketter, som så blev indberettet i lønsystemet. Implementeringen af OS2Indbretning har gjort processen væsentligt hurtigere og kræver langt mindre tid.