Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Royalt besøg hos Djurs Mad I/S

I Auning skal Prinsgemalen ca. kl. 14.25 og i tyve minutter frem besøge Djurs Mad, et fælleskommunalt produktionskøkken, som Norddjurs og Syddjurs Kommuner i fællesskab har etableret.

Det nye køkken har siden februar i år produceret køle-vacuum pakket mad til omkring 800 hjemmeboende pensionister og 700 brugere på plejecentre og i caféer i begge Djursland-kommunerne. Det svarer til en produktion på ca. 1500 måltider dagligt.

Djurs Mad har afløst de to kommuners seks produktionskøkkener.

Billeder af gærfarbrikken

Det store produktionskøkken rummer en sand vognpark af forskellige maskiner, som alle har til formål at gøre madlavningen både effektiv og hygiejnisk og samtidig skåne de ansatte for dårlige arbejdsstillinger. Arbejdsmiljø er i højsædet i Djurs Mad, hvor ansatte fra de to kommuners tidligere produktionskøkkkener nu arbejder sammen.

I det moderne og nyopførte Djurs Mad, som råder over maskiner til en værdi på omkring 10 millioner kroner, vil Prinsgemalen få en guidet tur gennem de forskellige led i produktionen, ligesom han vil blive præsenteret for udvalgte smagsprøver af den menu, brugerne kan vælge fra.

Madservicen giver borgeren frit valg hver uge mellem 14 hovedretter og 14 forretter og desserter, ligesom Djurs Mad er leveringsdygtig i diæt- og specialkost efter anvisning fra læger eller sygehus. Omkring en tredjedel af den mad, som bliver lavet i produktionskøkkenet, er specialkost til f.eks. diabetikere, småtspisede ældre, ældre med allergi, synkebesvær og lignende.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px