Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hans Sandgren Jakobsen

På Grenaa Havn ligger møbeldesign-virksomheden Hans Sandgren Jakobsens tegnestue.

Her aflægger Dronningen besøg d. 23. maj kl. ca. 15.20 og et kvarter frem. De fysiske rammer i tegnestuen er måske små, men visionerne og kreativiteten kender ingen grænser. Dronningen vil blive vist rundt i lokalerne, og får også lejlighed til at se nærmere på nogle af de møbler, som virksomheden står bag.

Firmaet, som har havet og skibene som nærmeste naboer, har i sin nuværende form eksisteret siden 1999 og har i dag en ansat. Processen fra første skitse til det endelige produkt foregår som en vekselvirkning mellem tegnebordet og modelværkstedet.

Hans Sandgren Jakobsens design er kendt og prisbelønnet. Fokus er, at møblerne dagligt skal kunne anvendes. Derfor er de fleste af virksomhedens produkter i industriel produktion og under konstant videreudvikling til glæde for forbrugeren.

Eksempler på Hans Sandgren Jakobsens design:

Cobra: En stol til uddannelsesinstitutioner

Billede af stolen Cobra af Hans Sandgren

Stolen COBRA har fået sit navn, fordi den meget karakteristiske og svungne ryg har aner til det urbillede, vi har af slangens løftede hoved.

Det løftede lyttende hoved afspejler måske den pædagogiske situation stolen ofte vil indgå i. Den organisk og ergonomisk formede ryg er rygraden i hele stolen – den både støtter og bærer den siddende person.

Den gennemtestede plaststøbte rygrad er formmæssigt og teknologisk presset til det yderste i den spændende og tynde ergonomiske form. Designet sammen med Hans Thyge.

Connect: Et bord med forbindelser mellem materialer

Billede af bordet Connect af Hans Sandgren

Benet er udformet efter princippet ”back to nature” - den rå stamme er anvendt med temaet om, hvordan træet afsætter en gren.

Til bordet er udviklet en række specielle beslag, hvoraf nogle er synlige og andre gemmer sig på undersiden af bordpladen.

Konkurrence om ny dansk møbelkunst i FN-bygningen i New York

Finn Juhl-salen i FN’s hovedkvarter i New York markerer et højdepunkt i den danske arkitekst Finn Juhls karriere – og dermed i den danske formgivnings historie.

Genkalder man sig det oprindelige rum fra 1952 med de store frie arealer, varme træsorter og stramme opbygning af delegeretpladser, presseloge mv., får man et klart billede af Finn Juhls vision: Formynderskabsrådssalen er et rum for værdighed, samhørighed og humanisme.

Den iscenesætter en ny tids diplomati, hvor ligeværdige lande mødes for at diskutere emner til fællesskabets bedste.

Hans Sandgren Jakobsen deltager sammen med fire andre danske møbeldesignere i konkurrencen om at designe nye møbler til salen. En konkurrence, hvis vinder bliver udpeget i juni i New York, samtidig med at regentparret besøger byen.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px