Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

De Danske Gærfabrikker

I Grenaa d. 23. maj skal Prinsgemalen ca. kl. 15.15 besøge De Danske Gærfabrikker.

Virksomheden er Danmarks eneste producent af melassesprit og gær, herunder den kendte bagegær med malteserkorset.

Bilelde af gærpakker

Bagegæren er den type gær, der primært kendes fra supermarkedernes kølediske. Hver dansker konsumerer cirka to kilo bagegær hvert år. Det sker dels via det hjemmebagte brød, men primært i form af indkøbt brød fra supermarkeder og håndværksbagere.

Fabrikken er en af verdens største producenter af vintørgær, som sælges til en lang række af verdens store vinproducenter. Virksomheden producerer også melassesprit, som blandt andet sælges til spiritusproduktion, aroma, eddike og andre industrielle formål.

De Danske Gærfabrikker har i de senere år øget produktionen af vingær, som sælges til producenter af vin. Gærens betydning for den færdige vin er stor, og det er et marked, som virksomheden vil satse yderligere på i de kommende år.

Derfor udvikler De Danske Gærfabrikker også stadig mere raffinerede gærtyper. Vingær præger den vin, producenterne sælger på markedet, og spiller derfor en central rolle for den endelige vin.

Billede af maskine der producerer gær

De Danske Gærfabrikker i Grenaa er en topmoderne produktionsvirksomhed med 86 medarbejdere hvoraf 32 er funktionærer, og 54 arbejder i produktionen. Fabrikken i Grenaa har eksisteret siden 1973.

Virksomheden blev opkøbt af den privatejede canadiske koncern Lallemand Inc. i november 2007 med hovedkontorer i Chicago, Wien, Toulouse, Johannesburg og med administrativt center i Montreal.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px