Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ankomst til Grenaa Havn

Kongeskibet Dannebrog anløber Grenaa Havn mandag d. 23. maj kl. 10.00.

Her vil skibet og dets kongelige passagerer blive budt velkommen af en modtagelseskomité bestående af blandt andre Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen, kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, direktøren for Statsforvaltningen Midtjylland, provst, politichef og mange andre.

På dette oversigtskort over kaj 45 på Grenaa Havn er markeret, hvor Dannebrog vil lægge til:

Oversigtsbillede af Kaj 45 i Grenaa Havn

Ved modtagelsen vil forskellige lokale militærforeninger stå opstillet i en festlig faneborg for at byde regentparret velkommen, ligesom den røde løber vil være på plads. Det Slegsviske Musikkorps vil spille, når regentparret går fra borde. Efter den officielle modtagelse, bliver de kongelige gæster kørt i bil til Grenaa Rådhus, hvor de skal hilse på kommualbestyrelsen.

Om aftenen vil Royal Garden Jazzband stå for underholdningen. Gruppen, som ses nedenfor, er et af Danmarks ældste jazzorkestre og har hjemme i Ørsted i Norddjurs Kommune.

Billede af Royal Garden Jazzband

Blomsterpige glæder sig

Som det er tradition ved royale besøg, vil en lokal pige overrække Hendes Majestæt Dronningen en buket blomster ved velkomsten på Grenaa Havn. Valget er faldet på 11-årige Karoline Byskov, datter af kommualbestyrelsesmedlem Berit Byskov.

”Jeg blev rigtig glad,” fortæller 11-årige Karoline, da hun fik beskeden, om at det var hende, der skulle være blomsterpige og dermed overrække den traditionelle blomsterbuket til Majestæten. Hun har også allerede indkøbt både ny kjole og nye sko til den helt specielle begivenhed, fortæller hun.

Det bliver ikke større

Det var Karolines mor, kommunalbestyrelsesmedlem Berit Byskov, der overbragte datteren den glade nyhed.

”Jeg vidste, at den opgave kunne Karoline godt løse,” forklarer den stolte mor. ”Hun er en frisk pige, der tager tingene, som de kommer,” siger Berit Byskov og tilføjer: ”Sådan en chance kommer kun en gang. Det kan simpelthen ikke blive større.”

Billede af blomsterpigen Karoline

Blomsterpigen Karoline er gået i gang med at øve sig på at neje, hvilket naturligvis er påkrævet, når man skal hilse på Majestæten.

Lidt nervøs

Karoline selv glæder sig til den store dag og indrømmer, at hun måske bliver en smule nervøs.

”Men jeg tror det bliver både sjovt og flot.” Hun får dog mulighed for at afprøve det hele, inden det rigtigt bliver alvor. Der bliver nemlig holdt generalprøve på modtagelsen af regentparret på havnen, så alle er klar over, hvor de skal stå, og hvad de skal gøre, når Dannebrog lægger til kaj.

Ville ikke tro på det

Til daglig går Karoline i 5. klasse på Langhøjskolen i Vivild. Det er også her, hun spiller både håndbold og fodbold i sin fritid. Da hun i skolen skulle fortælle sine klassekammerater, at hun skulle være blomsterpige ved regentbesøget, havde hun dog lidt svært ved at overbevise de andre:

”Først ville de ikke tro på det,” fortæller hun. I dag er der dog ingen af klassekammeraterne, der er i tvivl om, at Karoline får en hovedrolle, når regentparret ankommer til Grenaa.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px