Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Program

D. 23. maj skal Dronningen og Prinsgemalen blandt andet se en ny handicapinstitution, en grafisk virksomhed, en riddersal og et produktionskøkken.

Fortællingen om Norddjurs

”Besøgsstederne fortæller hver deres historie – og sammen udgør en større fortælling om Norddjurs.

Det er en fortælling om en kommune med plads til både højteknologi, kreative virksomheder, institutioner som giver livskvalitet for samfundets udsatte grupper, kulturperler og traditionelle erhverv”, siger Norddjurs’ borgmester Jan Petersen.

”Derfor er så forskellige steder som Baunhøj Mølle og den nye voksenhandicap-institution Skovstjernen på programmet, ligesom industrien er repræsenteret ved De Danske Gærfabrikker og Terma”, tilføjer han.

Så mange som muligt skal se de kongelige

For at vise spændvidden i det, Norddjurs formår, og for at give en stor del af borgerne mulighed for at se regentparret, er flere af dagens besøg på fastlandet henlagt til Auning i kommunens vestlige del.

Det drejer sig om det nye fremstillingskøkken Djurs Mad, som producerer mad til ældre i Nord - og Syddjurs Kommuner, virksomheden Datagraf samt herregården Gl. Estrup. Sidstnævnte danner rammen om dagens frokost, som skal nydes i historiske rammer i riddersalen.

Ungdomsskole og gærproduktion

I Grenaa d. 23. maj starter dagen med velkomst på havnen, officiel modtagelse af regentparret på rådhuset og derefter karet-kørsel i Grenaa by ved Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Ca. 60 heste og værnepligtige husarer i fuld uniform vil fylde gadebilledet. Herefter er der et fælles besøg på programmet, nemlig på ungdomsskolen Ungnorddjurs, inden regentparret deler sig og kører til Auning.

Gardehusarregimentet rider igennem Grenaa

Gardehusarregimentets Hesteskadron ekskorterer regentparret ved karet-kørslen i Grenaa d. 23. maj.

Eskadronens opgaver omfatter også eskorte ved statsbesøg, nytårskur, bryllupper og lignende begivenheder i den kongelige familie.

I weekenden op til det officielle besøg, det vil sige d. 21./22. maj, inviterer eskadronen, som bliver opstaldet på Dyrskuepladsen ved Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, til åbent hus, hvor de værnepligtige giver opvisning på deres heste.

Efter frokosten og besøgene i Auning står eftermiddagen for Dronningens vedkommende på et visit hos møbeldesigneren Hans Sandgren Jakobsen på Grenaa Havn, mens Prinsgemalen ser nærmere på De Danske Gærfabrikker. Herefter kan Dronningens Ferieby se frem til besøg af Majestæten, mens Prinsgemalen kører til handicapinstitutionen Skovstjernen.

Dagens næstsidste fælles besøg bliver på Terma, inden det hele rundes af på Baunhøj Mølle i Grenaa.

Om aftenen inviterer regentparret til souper på Dannebrog for indbudte gæster.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px