Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Karetrute

D. 23. maj vil regentparret køre i karet rundt i Grenaa by. Det sker med ledsagelse af gardehusarregimentets hesteskadron.

Nedenfor ses kort over ruten:

Kort over karetruten i forbindelse med roylat besøg

Bilelde af en ekadrile af Gardehusarer rider igennem Grenaa

Hesteskadronen stiller med omkring 60 heste og ditto værnepligtige samt et antal befalingsmænd. Hele herligheden ankommer til Grenaa i weekenden op til det royale besøg.

Hesteskadronen, som er opdelt i de tre afdelinger kommando-delingen, 1 rytterdeling og 2 rytterdeling, har altid været kendt som en højt disciplineret enhed, og har samtidig formået at bevare sin kultur og den særlige tone, som er med til at skabe eskadronens identitet. Enheden tæller i dag omkring 75 heste og er organiseret med 3 officerer, 16 befalingsmænd, 6 konstabler, mindst 80 værnepligtige og 8 civile håndværkere (sadelmager, dyrlæge, musiklærer og beslagsmed). Det vil sige i alt omkring 120 ansatte.

Eskadronens opgaver omfatter også eskorte ved statsbesøg, nytårskur, bryllupper og lignende begivenheder i den kongelige familie.

Borgere i Norddjurs og andre interesserede kan opleve eksadronen helt tæt på

Lørdag d. 21. maj om aftenen inviterer eskadronen, som bliver opstaldet på Dyrskuepladsen ved Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, til åbent hus, hvor de værnepligtige blandt andet vil give opvisning på deres heste.

 En garduhusar i spring med sin hest

Der er underholdning i topklasse, når Gardehusarregimentets Hesteskadron inviterer til åbent hus. Her vil de værnepligtige vise, hvad de og deres heste formår, ligesom publikum får lejlighed til at se nærmere på både uniformer, udstyr, heste og få mere at vide om regimentets lange og spændende historie.