Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Besøg på Anholt

D. 26. maj 2011 besøger regentparret Anholt, som ligger i Kattegat ud for Djursland.

Besøget på øen er, i lighed med besøget på fastlandet d. 23. maj, et officielt besøg. Dog vil besøget være af mere uformel karakter, ligesom regentparret vil være praktisk klædt på for at kunne færdes på ørken-øen.

Billede af sæler ved Anholt

Et særkende for Anholt er den store bestand af spættet sæl. Anholt udgør et af sælernes største og vigtigste tilholdssteder i Europa. Øen har et sæl-reservat, hvor sælerne kan ses på tæt hold fra land.

Enkelthedens ø
Anholt er Danmarks mest isolerede ø-samfund. Med ca. tre timers sejlads til Grenaa har øens omkring 170 fastboende vænnet sig til at klare sig selv, og et unikt sammenhold og evne til at leve i harmonisk balance med naturen - og på naturens betingelser - er en forudsætning for et velfungerende ø-liv.

Anholt har egen skole, posthus, redningsstation, kirke og læge. Nøgleordene for øen er: Fordybelse, natur og enkelhed.

Dette får regentparret lejlighed til at opleve på nærmeste hold d. 26. maj, hvor Dannebrog vil lægge til ud for øen, hvorefter regentparret sejles det sidste stykke ind i chalup.

Billede af Anholt fyrtårn
Anholt Fyr indgår i regentparrets besøgsprogram på Anholt. Fyret er fredet og et af Danmarks ældste. Det dateres helt tilbage til 1561.

 
Besøg Norddjurs Kommune på Facebook:

Facebook Logo Footer Forside 40Px