Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Cyklisme

Cykler, elcykler og el-ladcykler og dermed aktiv transport er godt for mobiliteten, sundheden, miljøet og pengepungen

Lokalsamfund kan gøre meget selv for at støtte cyklismen, ved f.eks. at tilbyde elcykler eller ladcykler man kan deles om, eller ved at oprette foreninger eller aktiviteter hvor man støtter hinanden i at komme op på jernhesten og lade bilen stå. 

I Trustrup-Lyngby har man f.eks. en elcykelforening, som har eksisteret siden 2016, hvor man er sammen om det at køre elcykel og motivere lokale til at cykle.

Man kan udpege cykelambassadører i landsbyen, som bliver synlige rollemodeller i gadebilledet og motiverer andre til at cykle.

Man kan gøre en lokal indsats for at landsbyens borgere deltager i nogle af de store landsdækkende cykelkampagner, for eksempel Cyklistforbundets Vi cykler til arbejde (eksternt link)

El-ladcykler kan dække mange behov for transport, men de er dyre at anskaffe. Derfor har nogle landsbyer valgt at anskaffe el-ladcykel, som man deles om. Se for eksempel her: