Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Thorsø Høje

På opdagelse i fortiden

Der sker noget her 50 meter over havet.

Et landskab med gravhøj på gravhøj åbner sig, den ene bagved den anden. Det tager lidt tid at finde ud af, hvor mange, der egentlig er. Men du skulle gerne ende på 9.

Det er et overvældende område, både når du går inde mellem højene, og hvis du stiger op på dem og ser ud over landskabet fra oven. Hver høj har en fredningssten på toppen, som rager op som små antenner. Neden for højene er der bord med bænk, som inviterer til at åbne madpakken og svømme hen i udsigt og frisk luft.

Der er en 360 graders udsigt over landskabet, Grenaa og Kattegat mod øst med havvindmøllerne i horisonten og Anholt, der anes derude. Du bliver underholdt af en ravn, som kalder eller skælder ud fra et fyrretræ.

På vej tilbage ad markvejen tænker du: hvorfor har jeg dog aldrig været her før?

Thorsoeplet

 

Affald i naturen

Husk at tage dit affald med dig hjem, når du er ude i naturen.

Affald i naturen ser grimt ud og det er dyrt at få samlet ind

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.