Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tustrupdysserne

Herlighedsplet med udsigt til stendysser og 15.000 års landskabshistorie

Gå ad stien fra Informationshuset ved Stendysserne på Tustrup Hede. Kryds Hevring Å og stop op ved bænken ved det store egetræ. Her skal du sidde lidt og se ud over ådalen, som blev skabt, da indlandsisen smeltede for 15.000 år siden.

Du kan næsten fornemme, at du er på gammel jord. Men du kan også nyde en pause fra hverdagens støj og larm. Intet trænger ind her.

Dit blik kan heller ikke undgå stendysserne, som sammen med landskabet bærer vores historie.

Den lokale amatørarkæolog Carl Vindberg Jensen, som i 1950´erne var stærkt medvirkende til, at stendysserne blev gravet fri. Under pløjning stødte man på nogle store sten, Carl Vindberg så dem og fik gjort professor Glob interesseret i at undersøge stenene nærmere. 

Læs mere om denne herlighedsplet

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Affald i naturen

Husk at tage dit affald med dig hjem, når du er ude i naturen.

Affald i naturen ser grimt ud og det er dyrt at få samlet ind

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.

Herlighedsplet

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, hvor det er rart og smukt at gøre et lille stop og nyde stilheden, duftene, udsigten, stjernehimlen eller solnedgangen.