Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sæson for havørred

Havørreden er Norddjurs’ ubestridte sportsfisk nummer 1, og i efteråret har man gode chancer for fangst

De fleste havørreder vejer 1-2 kg, men da det er en hurtigt voksende fisk, kan man godt fange krabater, der vejer helt op til 15 kg. 

Fiskeri med spinner og blink er de mest populære metoder. Det kan læres af alle og er en effektiv måde til at få den eftertragtede fisk på krogen.

Havørreden jager ved brug af synet. Derfor er det vigtigt at du fisker højt i vandet, så havørreden kan se dit agn nedefra, som en mørk plet op mod lyset. Du bør også indspinne langsomt og få en så livlig gang i vandet som muligt.

Farver og former kommer helt an på havørredens temperament lige netop den dag, så du kan godt komme til at skifte lidt, indtil du finder det rette valg.

Om natten kan jagende havørreder ofte træffes helt tæt på land ved stenstrandene Glatved og Gjerrild samt ved Sangstrup og Karlby klinter.

Nordkanalen og Sydkanalen, der omkranser Kolindsund, er også gode vandløb for havørredfiskeri. Husk, at mindstemålet er 40 cm., og at mindre fisk skal sættes ud igen.

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Fredningstider

Fisk under mindstemål og fisk fanget i fredningstiden skal du genudsætte hurtigst muligt – uanset om fisken er levende, skadet eller død.