Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tang

Strande og klitter er naturområder, og tang er en naturlig del af kystens økosystem

Norddjurs Kommune tager både hensyn til strandgæster og biodiversiteten, når der arbejdes med tang. Vi er på vagt over for tang, som fjernes, inden det skaber store lugtgener for strandgæsterne. 

Fra den 1. juli til 15. den august har Norddjurs Kommune ansvaret for, at der fjernes tang, når det begynder at skabe lugtgener.  Arbejdet udføres når der er lavvand, medmindre det er badedag, og stranden er fuld af gæster.  Der tilstræbes mest muligt hensyn. 

Flere strande i Norddjurs Kommune er dog privatejede, hvilket betyder, at lodsejerne selv har ansvar for at vedligeholde arealerne, men at offentligheden har adgang til at opholde sig på stranden.

Stranden i Grenaa er i sin fulde længde ejet af kommunen, og her har Norddjurs Kommune i flere sæsoner været ansvarlig for fjernelse af ildelugtende tang.

I løbet af en badesæson harves der desuden tre-fire gange for at undgå, at planter og ukrudt vokser stranden til. 

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Badebroer

Norddjurs Kommune skal ansøges om tilladelse til opsætning af bade- og bådebroer. Det gælder både på private og offentlige strande.

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.