Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Blå Flag

Norddjurs Kommune søger om at få tildelt Blå Flag på flere strande i 2020

Blå Flag 2020

I 2020 har 8 lokaliteter fået tildelt Bla Flag. Det drejer sig om St. Sjørup Strand, Lystrup Strand, Rygårde Strand, Skovgårde Strand, Fjellerup Strand, Bønnerup Strand, Gjerrild Nordstrand, Grenaa Strand og Anholt Vesterstrand.

En forudsætning for at få Blå Flag er, at mindst en af kommunens strande har handicapfaciliteter i form af handicaptoilet og handicapvenlig adgang til stranden. I Norddjurs har Rygårde Strand, Gjerrild Nordstrand og Grenaa Strand handicapvenlig adgang.

 

Om Blå Flag

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som sikrer gode oplevelser ved strand og havn. I Danmark varetages uddelingen af de Blå Flag af Friluftsrådet.

Det Blå Flag tildeles strande eller lystbådehavne, der opfylder en række kriterier:

• Miljøindsats og vandkvalitet
• Miljøinformation
• Drift, service og faciliteter
• Sikkerhed

For at sikre at kvaliteten på Blå Flag strande og havne opretholdes, skal en strand eller havn godkendes hvert år. Det betyder, at en kommune eller havn årligt skal søge om Blå Flag.

 

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.

Bålbekendtgørelsen

Det er hyggeligt med bål under den åbne himmel - men det er også vigtigt at være opmærksom på reglerne for bål i naturen.

Sommer

Oplev sommeren i Norddjurs med sommerpicnic, badning på stranden eller overnatning i det fri.