Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Overnatning

Sov under stjernerne - her ser du de mange overnatningsmuligheder, der er i naturen.

Ønsker du at overnatte i det fri under stjernerne og til skovens mange lyde, så er der rig mulighed for det i Norddjurs.

Shelters

På nedenstående oversigtskort findes en komplet oversigt over offentlige tilgængelige shelters. Klik på shelter-ikonet og find ud af mere om det enkelte område. 

Shelters kan ikke bookes, men er først-til-mølle-princippet.

Man kan dog ved større arrangementer få noteret sin begivenhed i kommunens interne kalender, så eventuelle andre arrangementer vil blive afvist. Man kan dog ikke være sikker på, at de ikke er optaget.

På Naturstyrelsens UdINaturen.dk ses også andre overnatningsmuligheder.

Bål

En hyggelig overnatning i det fri og bålmad er en rigtig god kombination, der er dog nogle regler man skal overholde og nogle guidelines man skal følge. 

Regler for båltænding

Når du tænder et almindelig lille bål - også i bålfad - skal det være i god afstand til bygninger. Som hovedregel gælder:

  • En afstand på 10 m fra bygninger med hårdt tag (gælder dog ikke hvis bålet er mindre end 80 cm i diameter).

  • En afstand på 15 m fra bygninger med letantændeligt tag, f.eks. stråtag, og steder hvor der oplagres brandfarlige eller letantændelige stoffer. 

  • Tænder du bål i naturen skal der også være 15 meter til nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer og andet letantændelig vegetation og markafgrøder.

  • I skov bør du kun tænde bål på indrettede bålpladser

Der gælder fremover andre regler for større bål (over 120 cm i diameter eller diagonal) som f.eks. Skt. Hans bål. Her skal afstanden til bygninger være større:

  • 30 m fra bygninger med hårdt tag.

  • 200 m fra bygninger med letantændeligt tag.

  • 200 m fra steder, hvor der anvendes eller oplagres større oplag af brandfarlige, brandnærende, eksplosive eller letantændelige stoffer.

  • 200 m fra nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer eller anden letantændelig vegetation.

  • 60 m fra letantændelige markafgrøder.

Ved jævn vind, det vil sige en vindhastighed på 5-8 m/s, hvor støv og papir løftes; kviste og mindre grene bevæger sig, fordobles afstanden til bygninger med hårdt tag der ligger i vindretningen. 


Kort over shelters

Se kort over shelters i Norddjurs Kommune herunder:

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Affald i naturen

Husk at tage dit affald med dig hjem, når du er ude i naturen.

Affald i naturen ser grimt ud og det er dyrt at få samlet ind

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.

Bålbekendtgørelsen

Det er hyggeligt med bål under den åbne himmel - men det er også vigtigt at være opmærksom på reglerne for bål i naturen.