Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kanosejlads

Tag en tur i kano på en af åerne, og oplev naturen fra en anden vinkel

Grenåen

Fra udmundingen i Kattegat løber Grenåen gennem Grenaa By og fortsætter til Enslev. Mange nyder allerede en spadseretur eller en cykeltur i det grønne byrum langs åbredden. Så hvorfor ikke sætte kanoen i vandet og se byen fra en ny vinkel?

Du kan tage en lille tur i de bynære områder, f. eks. fra Gasværksvej til Kulturhus Pavillonen, eller du kan tage den cirka 6 km lange tur vestpå til Enslevgården.

Det er en familievenlig tur, og det er helt oplagt at holde pause ved Enslevgården, hvor Norddjurs Kommune har opstillet shelters, bålsted og grillhytte.

Du kan sagtens have lidt brænde/grillkul med i kanoen.

Også muligheder for længere ture uden for Grenaa

I den vestlige ende af kommunen kan du sætte båden i vandet på Alling Å i Allingåbro, bevæge sig gennem et frodigt og stille sommerlandskab og slutte ved Gammel Estrup, hvor der er fine anløbsmuligheder, bålplads og shelters - og mulighed for at besøge Herregårdsmuseet og Landbrugsmuseet.

Eller du kan tage på en længere tur fra Allingåbro til Sjellebro i Syddjurs Kommune, i alt tur-retur 17 km.

Hvor må man sejle uden videre, og hvor skal man have særlig tilladelse

Du må sejle uden tilladelse på Grenåen fra udmundingen i Kattegat til kanopladsen ved Enslevgården. På Allingåen må du sejle fra Grund Fjord til Sjellebro i Syddjurs Kommune. 

Sejlads på Kolindsunds Nordre- og Søndre landkanal må kun ske efter tilladelse fra Pumpelag Kolindsund. Kontakt: info@kolindsundnatur.dk.

Sejlads med ikke-motordrevne småfartøjer er reguleret i de pågældende regulativer for vandløbene.

Ophold

Landgang og ophold på private arealer må kun finde sted efter aftale med lodsejer, med mindre arealerne er omfattet af bestemmelserne i naturbeskyttelseslovens kapitel 4 §24 om almenhedens ret til færdsel og ophold på udyrkede arealer.

På offentlige arealer er landgang og ophold tilladt. 

Landgang må dog kun finde sted, hvor det ikke er til skade for vandløbsbredderne. 

Turforslag

  1. Gasværksvej 1, Grenaa til Kulturhuset ved Kobro. En strækning på 2,5 km. Varighed ca. 30 min. + pauser. Der er rasteplads ved Gasværksvej 1. For leje af kanoer kontakt Naturcenter Norddjurs eller Grenaa Turistbureau, Torvet 1, Grenaa, tlf. 87 58 12 00.

  2. Gasværksvej 1, Grenaa til Enslevgården. En strækning på 6 km. Varighed ca. 1 time + pauser. Der er rasteplads ved Enslevgården og Gasværksvej 1. For leje af kanoer kontakt Naturcenter Norddjurs  eller Grenaa Turistbureau, Torvet 1, Grenaa, tlf. 87 58 12 00.

  3. Allingåbro til Gl. Estrup. En strækning på ca. 10 km. retur. Varighed ca. 2½ time + pauser. Der er rastepladser ved Gl. Estrup, Nørrekær og Allingåbro. Kanoer kan lejes hos Djursland for fuld Damp.

  4. Allingåbro til Sjellebro ved hovedvej 21. En strækning på ca. 17 km. Varighed ca. 4 timer + pauser. Der er rastepladser ved Sjellebro, Ø. Alling, Gl. Estrup, Nørrekær og Allingåbro. Kanoer kan lejes ved Djursland for fuld Damp. Der kan også laves aftale om, at kanoerne transporteres til Sjellebro, så man kan starte der - og have strømmen med sig hele vejen.

 

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.

Naturfitness

I Norddjurs Kommune har du mulighed for at træne under trætoppene.

Jagt og fiskeri

Norddjurs Kommune byder på spændende muligheder indenfor jagt og fiskeri.