Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vild med vilje

Her kan du læse, hvordan Norddjurs Kommune er godt i gang med at ændre vores grønne arealforvaltning, så vi giver plads til mere vildskab.

I Norddjurs Kommune arbejder vi for at gøre naturen vildere, rigere og mere mangfoldig. 

Vi ønsker at gøre en positiv og reel forskel for den vilde natur blandt andet via en justering af den kommunale drift i parker, langs vejkanter osv. 

Derfor er Norddjurs Kommune meldt ind i foreningen Vild med Vilje, der har til formål at udbrede viden om og inspirere til indsatsen for mere biodiversitet i vores natur.   

At være vild med vilje kræver stor faglighed, planlægning og forståelse for, hvordan man skaber de bedste forudsætninger for dyre- og planteliv.

Derfor foregår arbejdet gennem et tværfagligt samarbejde mellem kommunens biologer og driftsafdeling for at skabe den bedst mulige indsats. 

Vi arbejder blandt andet med at reducere antallet af slåninger af græs på udvalgte grønne arealer, i vejgrøften og på helle-anlæg. Nogle steder lader vi endda vegetationen stå.

Derudover udsår vi hjemmehørende planter til gavn for vilde bier og andre insekter, udfører differentieret græsklipning og udplanter træer og buske. Alt sammen med det formål at skabe gode leveforhold for blomstrende urter, sommerfugle og vilde bier.

Du kan læse om de enkelte indsatser via links nedenfor eller her til venstre:

 

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen: