Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Biodiversitet

På disse sider kan du læse om Norddjurs Kommunes arbejde med biodiversitet - herunder ”Vild med vilje”-initiativet og deltagelse i Danmarks Vildeste Kommune-konkurrencen

Norddjurs Kommune har været med i Vild med Vilje siden 2019. Det har ført til kommunal biodiversitetspolitik og indsatser på de kommunale arealer, f.eks. ophør med at gødske kommunale arealer og udsået og udplantet hjemmehørende og/eller insektvenlige planter i parker, langs grøftekanter osv. Senere vil der bl.a.blive etableret redepladser, insekthoteller og slåningen langs vejkanter ændes, hvor det er trafiksikkert. Du kan læse om kommunens Vild med Vilje-indsater via boksen nedenfor, og om det landsdækkende initiativ Vild med Vilje her (eksternt link) 

I april 2021 gik kommunen ind i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune (#DKVILD). Derfor arbejder vi bl.a. at forbedre kommunens igangværende naturpleje med nye græsnings- og pleje-projekter. Vi forsøger at skabe robuste sammenhængende arealer, som arterne kan sprede sig gennem. Vi indgår i samarbejder med borgere, virksomheder, skoler og institutioner og andre, som vil være en del af den fælles indsats. Du kan læse om kommunens DKVILD-indsatser via boksen nedenfor, og om den landsdækkende konkurrence her (eksternt link) 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrev om Biodiversitet i Norddjurs Kommune

Du vil altid kunne afmelde nyhedsbrevet igen.