Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tilberedning og opbevaring

Hvordan tilbereder og opbevarer du din mad

Opbevaring af maden

Du modtager maden nedkølet på en temperatur på max. +5 C.

Det er vigtigt, at maden opbevares i køleskab på en temperatur på max. +5 C af hensyn til madens holdbarhed. På pakningen står der ”mindst holdbar til”.

Hvis emballagen bliver skadet og den ikke mere er tæt, skal maden spises inden for 24 timer.


Opvarmning i mikrobølgeovn

Det er kun mad, med etiket med rød kant, der skal opvarmes.

Prik et par huller med en gaffel i emballagens låg inden opvarmningen.

  1. Indtil ovnen på højeste effekt, ca. 700 watt
  2. Stil maden ind på glaspladen
  3. Start ovnen
  4. Hovedretter (stor bakke) etiket med rød kant skal have 4 – 5 min. Opvarmes til min. 75 C.
  5. Små retter, supper eller varme desserter (små bakker) etiket med rød kant skal have ca. 3 min. Opvarmes til min. 75 C.


Opvarmning i almindelig ovn

  1. Hovedretter (stor bakke) varmes ved 110 C i ca. 35 min. Opvarmes til min. 75 C.
  2. Små retter, supper eller varme desserter (små bakker) etiket med rød kant varmes ved 110 C i ca. 20 min. Opvarmes til min. 75 C.


Efter opvarmning

  1. Tag mad ud af ovnen og fjern filmen. Brug evt. en lille kniv.
  2. Rør i sovs og andre flydende retter.
  3. Anret maden på en tallerken.