Udvidet ret til arbejdsgiverrefusion/sygedagpenge til selvstændige

Refusion til arbejdsgivere i arbejdsgiverperioden og sygedagpenge til selvstændige erhvervsdrivende fra første fraværsdag.

Ophævelse af midlertidige regler om udvidet ret for arbejdsgiver til refusion og for selvstændige til sygedagpenge som følge af covid-19

Den 1. juli 2021 ophæves de midlertidige regler om udvidet ret for arbejdsgiver til refusion og for selvstændige til sygedagpenge som følge af covid-19.

Det betyder, at der alene vil kunne udbetales sygedagpenge efter de midlertidige regler for fravær til og med den 30. juni 2021. Hvis en selvstændig erhvervsdrivende f.eks. fra den 20. juni 2021 har fravær som følge af covid-19, vil der alene kunne udbetales sygedagpenge frem til og med den 30. juni 2021, selv om den selvstændiges sygefraværsperiode går ud over denne dato.

Tilsvarende kan en arbejdsgiver alene opnå ret til udvidet refusion på grund af covid-19 for fravær til og med den 30. juni 2021. Det betyder, at hvis en lønmodtager f.eks. fra den 20. juni 2021 har fravær som følge af covid-19, vil der alene kunne udbetales refusion frem til og med den 30. juni 2021, selv om lønmodtagerens fraværsperiode går ud over denne dato.

Det bemærkes, at der efter den 1. juli 2021 kan anmodes om refusion eller sygedagpenge for fraværsdage omfattet af de midlertidige regler, hvis fraværet ligger før reglernes ophævelse.

Du kan læse mere hos STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Yderligere spørgsmål kan desuden rettes til

Norddjurs Kommunes hotline for virksomheder på tlf.: 23 99 42 38

Kommunes Sygedagpengeafdeling på tlf.: 89 59 19 30 / 89 59 19 26

Er din virksomhed ramt af forbud

Virksomheder, som er ramt af forbud og må lukke på grund af corona-udbruddet, kan få kompensation på 100 procent af de faste udgifter uden for reglerne om sygedagpenge.

Det kan eksempelvis hjælpe frisøren eller de restauranter, som siden onsdag den 18. marts har måttet lukke midlertidigt grundet regeringens tiltag for at inddæmme corona-smitten.

Nærmere oplysninger kan fås ved at kontakte:

Erhvervsstyrelsen Hotline coronavirus/covid-19 på tlf. 72 20 00 34

Mathilde Loft Nørgaard
Kommunikationsmedarbejder
Email: mln@norddjurs.dk

Nyheder om coronavirus

Bemærk, at disse nyheder kan være uaktuelle og ikke længere gældende. Dette er særligt vigtigt at være opmærksom på ift. nyheder om test og vaccine. Orienter dig derfor ALTID på Region Midtjyllands hjemmeside ift. aktuel status på test og vaccination.

Covid 19 - tal for Norddjurs Kommune

Følg linket herunder til Statens Serum Institut og se bl.a. antal smittede med Covid-19.

Klik på Norddjurs på kortet for at se tallene og på pil frem/tilbage i samme kort nederst til højre for info om f.eks. antal tests, positivprocenter mm.

Find dit sogn ved at indtaste adresse.