Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Coronavirus og Norddjurs Kommune

Få overblik over kommunens tiltag og find information om coronavirus/COVID-19.

Teststeder i Norddjurs Kommune


Coronavirus er ikke længere en samfundskritisk sygdom. Det er stadig vigtigt at være opmærksom på symptomer på coronavirus og at gå i selvisolation, hvis man får symptomer.

Det anbefales ikke længere at blive testet, hvis man får symptomer med mindre, man er i risiko for at få et alvorligt forløb med coronavirus.

Vaccination

Revaccination


Hjælp med at forebygge smitte

Hvis du har symptomer på coronavirus, og føler dig syg, anbefales du at blive hjemme, til du er rask igen.

Hvis du føler dig så syg, at du har brug for at tale med en læge, eller dine symptomer bekymrer dig, kan du ringe til din egen læge eller vagtlægen/1813.

Du behøver som udgangspunkt ikke at blive testet, med mindre der er en særlig sundhedsfaglig grund til det. Det kan være, hvis du er 65 år eller ældre eller af andre årsager er i øget risiko for alvorligt forløb med coronavirus - det gælder også, hvis du er gravid. Hvis du er i øget risiko, kan du være i målgruppen for tidlig behandling af coronavirus.

Læs også mere i pjecen om, hvad du skal gøre hvis du er i risikogruppe her: Gode råd til dig der er i øget risiko

Alle borgere anbefales at følge Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd til smitteforebyggelse

Alle besøgende på plejecentre og bosteder anbefales at bære mundbind i 3 døgn efter at selvisolationen er ophævet.


Hvis du er smittet med coronavirus

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du får symptomer på coronavirus på Sundhedsstyrelsens hjemmmeside: Hvis du får symptomer

Hvis du er i øget risiko, og din test er positiv, bør du kontakte din egen læge hurtigst muligt, da det er din læge, der vurderer, om du kan få tidlig behandling mod coronavirus. Læs nærmere om tidlig behandling her: Hvis du har symptomer - er syg eller smittet/Tabletbehandling

Hvis du bliver testet positiv for coronavirus, anbefales du at gå i selvisolation for at undgå, at du smitter andre.

At du skal gå i selvisolation betyder:

  • At du skal blive hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.
  • At du skal undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.
  • At du skal være særligt opmærksom på at have en god hygiejne og at gøre rent oft

Hvornår kan du ophæve din selvisolation

Hvis du ikke har symptomer på covid-19:

  • Selvom du ikke har symptomer, anbefales du at blive i selvisolation indtil 4 dage efter, du fik taget din positive test.

Hvis du har lette symptomer på covid-19:

  • Lette symptomer på coronavirus kan være løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v., der typisk ikke vil vare længe, og hvor du egentlig ikke føler dig syg.
  • Hvis du har lette symptomer på coronavirus, kan du ophæve din selvisolation 4 dage efter, at din test blev taget.
  • Hvis du får betydelige symptomer fortsættes selvisolation indtil, at du ikke længere har betydelige symptomer. Betydelige symptomer på coronavirus kan være feber, vedvarende hoste eller vejrtrækningsproblemer, og hvor du samtidigt føler dig syg. Det vil sige, at du godt kan ophæve din selvisolation efter mindst 4 dage, selvom du stadig har lette symptomer som fx løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v.

Hvis du har betydelige symptomer:

  • Betydelige symptomer på covid-19 kan være symptomer som feber, vedvarende hoste eller vejrtrækningsproblemer, og hvor du samtidigt føler dig syg.
  • Hvis du har betydelige symptomer på coronavirus, kan du ophæve din selvisolation, når du ikke længere har betydelige symptomer – dog tidligst 4 dage efter, at din test blev taget. Det vil sige, at du godt kan ophæve din selvisolation efter mindst 4 dage, selvom du stadig har lette symptomer som fx løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v.

Coronavirus påvirker Norddjurs Kommunes drift

Vi vil løbende på områdesiderne opdatere med overordnet borgerrettet information.

Søger du information om konkrete aktiviteter, eller har du spørgsmål til driften på en given institution, opfordrer vi dig til at søge informationen direkte hos eksempelvis den enkelte skole, det enkelte plejecenter, bibliotek, hal eller lignende, som du er i tilknytning til.


Hold dig opdateret på coronasmitte.dk

Hold dig derudover løbende informeret om myndighedernes udmeldinger og retningslinjer blandt andet på www.coronasmitte.dk.

Du kan kontakte os via norddjurs@norddjurs.dk og på 89 59 10 00 indenfor vores åbningstider.


Info about coronavirus in English

FAQ on outbreaks of pneumonia caused by a novel coronavirus (COVID-19).

 

Nyheder om coronavirus

Bemærk, at disse nyheder kan være uaktuelle og ikke længere gældende. Dette er særligt vigtigt at være opmærksom på ift. nyheder om test og vaccine. Orienter dig derfor ALTID på Region Midtjyllands hjemmeside ift. aktuel status på test og vaccination.

Covid 19 - tal for Norddjurs Kommune

Følg linket herunder til Statens Serum Institut og se bl.a. antal smittede med Covid-19.

Klik på Norddjurs på kortet for at se tallene og på pil frem/tilbage i samme kort nederst til højre for info om f.eks. antal tests, positivprocenter mm.

Find dit sogn ved at indtaste adresse.