Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Område Ørsted - Ørsted aktivitetscenter

Her kan du læse mere om, hvad AC Ørsted kan tilbyde.

Aktivitetscenteret Ørsted

Aktivitetscenter Ørsted ligger i forbindelse med bofællesskaberne Kærvang og Skovvang i udkanten af Ørsted. Vi tilbyder aktiviteter og beskæftigelse til borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Vi dyrker fællesskabet gennem mange fælles aktiviteter i det daglige. Vi har stort fokus på at være aktive både ude og inde og bliver idrætscertificeret ved udgangen af 2021. 

Motion og bevægelse

Gennem AC Ørsted har beboerne på Kærvang og Skovvang mulighed for at dyrke flere former for motion for at fremme deres sundhed samt udvikle og vedligeholde deres færdigheder. For nogle borgere er der ridning på programmet en gang om ugen.

Undervisningen forestås af en ride-fysioterapeut sammen med nogle hjælpere. Ride-fysioterapi udføres efter lægehenvisning og foregår som holdtræning på en lokal rideskole, der er godkendt af regionen/kommunen.

Der er også tilbud om svømning én gang om ugen, som flere af vores borgere gør fast brug af. Svømningen foregår i Auning svømmehal og efter endt svømmetræning tilbydes borgerne altid et sundt måltid mad.

Vi bor i et dejligt lokalområde med sø, skov og handelsmuligheder inden for gåafstand. Vi tager ofte på fælles ture ud af huset, enten i bus, på cykel eller gåben. Vi har dog også rig mulighed for aktivitet hjemme hos os selv. 

Indendørs har vi mulighed for kreativ udfoldelse, sang og musik, sanserum og et stort multirum til boldspil, leg og bevægelse. Udendørs har vi bl.a. kørestolsgynger, trampolin, sansegynge og en bålhytte, som flittigt bliver benyttet. 

Vi har mange tilbagevendende arrangementer og traditioner året rundt, som beboerne kan deltage i. Til eksempel kan nævnes fastelavnsfest, halloween, påskeæggejagt og diverse julearrangementer. 

Beboerne har selv- og medbestemmelse i forhold til dagligdagen i aktivitetscenteret. Vi søger så vidt muligt at imødekomme beboernes ønsker til aktiviteter. 

Kontaktoplysninger

Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte: 

(Primær kontakt) Konst. afdelingsleder i Ørsted Bente Andersen, mail: bkan@norddjurs.dk 

Telefon: 20 57 07 50

Konst. aftaleholder Bo Lindballe, mail: bol@norddjurs.dk

Telefon: 21 73 85 70  

Afdelingsleder Birgitte van der Burg, mail: bmfvdb@norddjurs.dk

Telefon 23 99 18 38

Leder Annette Bro Rask-Vestergaard, mail: ABRV@norddjurs.dk

Telefon 23 74 29 58