50 kroners-dyssen

På toppen af Danmarkshistorien

Få kilometer nordvest for Stenvad by på Stendyssevej er der en lille P plads og et skilt, som fortæller om 50 kroners Dyssen. Hvis du undrer dig over, hvorfor dyssen hedder sådan, så er forklaringen, at stendyssen i perioden 1956 til 1970 var motiv på 50 kroners pengesedlen.

På parkeringspladsen hanker du op i madkurven og kaffekanden og går ca. 450 meter ad stien langs markskellet op til dyssen. En flok heste byder velkommen her på toppen, og du får stor udsigt over det åbne landskab, så langt øjet rækker. Måske de røde glenter vælger at demonstrere formationsflyvning til ære for dig.

Her er helt stille, og som førstegangsbesøgende vil du ikke kunne finde ord nok, der beskriver dette dejlige sted. Med stendyssen som bord kan du nyde madpakken.

50Kronersdyss

Affald i naturen

Husk at tage dit affald med dig hjem, når du er ude i naturen.

Affald i naturen ser grimt ud og det er dyrt at få samlet ind

Offentlige toiletter

Der findes over 30 offentlige toiletter i Norddjurs Kommune, så hvad enten du er på gåtur i skoven, på badetur til stranden eller på shoppetur, så er der et offentligt toilet i nærheden.