Paradis mellem St. Sjørup og Ingerslev

Natur som ved den franske riviera findes også i Norddjurs

Umiddelbart syd for Estruplund ejer Norddjurs Kommune et stykke jord, Paradiset. Det er et smukt landskab med bløde, lyngklædte bakker og vilde blomster. Her synger græshopperne i varmen, og den karakteristiske duft af Mose-pors sender tankerne et smut forbi julesnapsen.

En sti går gennem området og stopper brat på den flade, langstrakte strandeng med blomstrende hindebæger og den spiselige Kveller, som netop nu er et hit på de fineste spisesteder. Herfra kan man komme ud til en skinnende hvid sandtange. På en sommerdag opleves sandstranden på tangen med de flade bølgekrusninger og den sjældne ro som en dejlig, menneskefri strand ved den franske riviera.

Du skal gå gennem ½ km vadehav for at komme derud, og det er en oplevelse i sig selv at gå gennem den bløde, klistrede havbund. Husk at få picnickurv og håndklæder med tilbage til fastlandet, og tjek tidevandet, for ellers kan man godt blive lidt mere våd, end da man gik derover. Tæt ved P-pladsen i Paradiset er der shelters, toilet og bålplads.

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Strandeng ved St. Sjørup

Strandengen ved St. Sjørup er et naturområde i evig forandring, og derfor er der et rigt natur- og dyreliv.

Strande

Djursland har 117 kilometer varieret og indbydende kyststrækning og
nogle af Danmarks bedste badestrande.