Gå på opdagelse i Æblehaven

Gå på opdagelse i de bynære naturområde, der tidligere fungerede som losseplads

På den gamle, nedlagte losseplads for enden af Lergravvej er der opstået et unikt naturområde tæt på Grenaa Centrum. Det forladte areal har i mange år ligget helt tilgroet og ufremkommeligt, men for få år siden fjernede Norddjurs Kommune størstedelen af den selvsåede beplantning. Blommetræer og æbletræer dukkede frem af vildnisset, og stedet fik navnet Æblehaven.

Her gemmer grævlingen sig, og det er rævens tilflugtssted efter fuglejagten på de tilstødende eng- og mosearealer mellem Lergravvej og Kærvej. Man kan også finde forvildede havestauder og sjældne blomster, for eksempel Femfarvet Sand-lucerne, som ikke findes andre steder i Norddjurs.

For at øge tilgængeligheden er der etableret 1 km. trampesti igennem det høje naturgræs, og der er planer om at sætte bord-bænkesæt op på to udkigspladser til næste forår. Fra udkigspladserne er der fine udsigter over sø- og moselandskabet, hvor man kan være heldig at få et glimt af Stork, Skægmejse, Rødhovedet and og Atlingand.

Besøg Æblehaven og se om du kan finde den sjældne plante sand-lucerne:

Sand Lucerne

Kort over herlighedspletter

En herlighedsplet er et sted i Norddjurs Kommune, der er rart, og værd at gøre et lille stop.

Årstidens natur

Uanset årstid så kan du opleve storslået natur i Norddjurs og du kan nemt følge de skiftende årstider i naturen:

Gangstier

Hvad enten det er korte eller lange gåture på stier, så tilbyder Norddjurs det hele.

Hundeskov

Hundeskove er et godt tilbud til dig og din hund.

Hundeskove er små eller større indhegnede arealer, hvor den ansvarlige hundeejer året rundt kan lufte den lovlige og lydige hund uden snor.