Genanvendelse af rent bygge- og anlægsaffald

Genanvendelse af primære råstoffer, f.eks. til anlæg af veje.

For at mindske brugen af primære råstoffer (sand, sten, grus m.v.) er det hensigtsmæssigt at genanvende bygge- og anlægsaffald, f.eks. til anlæg af veje.

Det er den, som anvender byggeaffaldet, der har ansvaret for, at det er sorteret og uforurenet, det vil sige bygherren eller dennes entreprenør/håndværker.

Genanvendelse kan ske uden tilladelse af følgende rene fraktioner:

• Natursten, f.eks. granit og flint.

• Uglaseret tegl (mur- og tagsten).

• Beton.

• Blandinger af materialer fra natursten, uglaseret tegl og beton.

- under forudsætning af:

• Affaldet er uforurenet, og det vil sige: Det skal med høj grad af sikkerhed kunne lægges til grund, at affaldet ikke indeholder forurenende materialer eller stoffer i et sådant omfang eller af en sådan art og koncentration, at anvendelsen af affaldet kan have skadelig virkning på miljøet eller menneskers sundhed.

• Affaldet må således ikke indeholde forurenende stoffer, herunder stoffer der kan give anledning til forurenende nedsivning til jord eller grundvand, herunder f.eks. PCB-fugemasse.

• Affaldet er forarbejdet, det vil sige nedknust til passende fraktioner.

• Affaldet benyttes som erstatning for primære råstoffer.