Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ren dag

Hvis en forening ønsker at rydde op, så deltag i Ren Dag-initiativet.

Sammen med andre lokale foreninger, som I plejer at samarbejde med, så kan Norddjurs Kommune måske være med til at støtte jeres initiativ omkring opsamling af henkastet affald i jeres lokalområde.  

Læs evt. også mere om vores initiativ med Affaldstraileren

En gang om året igangsætter vi Ren Dag, hvor vi støtter lokale tiltag med en oprydning af affald i nærområderne, eksempelvis langs veje, i skoven og på stranden. 

Kan jeg deltage?

Vi henvender os til alle foreninger, institutioner og andre relevante organisationer, som vil kunne have en interesse i at stå for en lokal oprydning.  

Vi har de tidligere år støttet landsbyer, borgerforeninger, børnehaver, skoler og institutioner med Ren Dag arrangementer i april måned. Enkelte foreninger har holdt noget lignende på andre tider af året til forskønnelse af deres by.  

I Norddjurs Kommune er der ca. 30 landsbyer, hvor af ca. halvdelen nu deltager i arrangementet.

Hvornår kan vi deltage?

Ren Dag arrangementerne finder sted hvert år i april måned, inden græsset bliver så højt, at man ikke kan se affaldet.  Det er idéen, at interesserede lokale foreninger og institutioner arrangerer en "REN DAG" i deres nærområder på et tidspunkt i april måned, som passer ind i foreningens eller institutionens eget årsprogram.

Hvordan foregår det?

De landsbyer, der deltager, stiller typisk et hold på 5-10 personer, som vil bruge nogle timer - en eftermiddag eller en aften - på at rydde op i deres nærområde sammen. Vi oplever tit, at det er en god mulighed for at få nogle gode timer sammen med naboer, sportskammerater, venner og bekendte.

Vi hjælper med sække, handsker og andet praktisk til dagen. Vi har en aftale med Reno Djurs om at kunne opstille containere hos interesserede lokale foreninger/landsbyer eller om gratis leje af den nye affaldstrailer.

Derudover har vi mulighed for at tilbyde pølser og sodavand eller lignende efter rengøringen.

Vi vil gerne vide mere eller deltage?

Hvis du og din forening er interesseret i initiativet, så kan I kontakte Carsten Willadsen på ctw@norddjurs.dk, som også kan svare på jeres spørgsmål.