Kriterier for optagelse i dagtilbud i Norddjurs Kommune

I Norddjurs Kommune gælder 3 overordnede målsætninger for optagelse i dagtilbud

• Pasningsgarantien skal overholdes
  • Pasning i lokalområderne inden for 11 kilometer
  • Frit valg mellem kommunens dagtilbud - det kan både være mellem de private pasningsordninger eller de kommunale pasningstilbud.

De tre målsætninger er uddybet i en række generelle kriterier, som er angivet i det følgende.

Pasningsgaranti

• Kommunen er forpligtet til at give forældre tilbud om plads senest 3 måneder efter, at pladsanvisningen har modtaget en skriftlig anmodning herom.
  • Der er pasningsgaranti fra barnet er 30 uger gammelt.
  • Garantien dækker ikke en bestemt åbningstid i dagpleje eller institution.
  • Hvis forældrene vælger at sige nej tak til en tilbudt plads, udsættes garantidatoen med 3 måneder fra det tidspunkt, hvor forældrene giver meddelelse om, at de ikke ønsker den tilbudte plads, idet dette betragtes som en ny ansøgning.
  • Pasningsgarantien anses for opfyldt i eventuelle tilfælde, hvor forældre ikke ønsker at modtage en tilbudt plads i ét af Norddjurs Kommunes dagtilbud.
  • Børn skal være påført venteliste til 3 børnehaver for at være omfattet af pasningsgarantien i Norddjurs Kommune. Er der inden for en afstand af 11 km. fra hjemmet (jfr. Krak) ikke 3 institutioner, anses det for tilstrækkeligt, at lade barnet opføre på venteliste til 2 institutioner.
  • Når et barn er skrevet på venteliste til optagelse i en integreret institution/børnehave med målgruppen 0-6 år eller 2-6 år - og plads tilbydes, anser Norddjurs Kommune pasningsgarantien for opretholdt. Barnet udmeldes automatisk af dagplejen/vuggestuen.

Opskrivning

• Barnet kan optages på venteliste fra fødslen
  • Det er muligt at skrive sig op til en konkret dagplejer.
  • Børn i dagpleje eller vuggestue er automatisk opsagt ved tilbud om plads i børnehave eller integreret institution.
  • Det er fortsat muligt at stå på venteliste til en konkret dagplejer eller daginstitution efter indmeldelse i et andet dagtilbud.

Tildeling af pladser

• Anvisning af pladser sker efter anciennitet, som er efter opskrivningstidspunktet.
  • Der kan ikke garanteres en plads i en bestemt dagpleje/institution.
  • Børn har ret til optagelse i dagtilbud i det distrikt/område, de tilhører.
  • Børn fra andre distrikter og andre kommuner optages kun ved ledig kapacitet i distriktet/området.
  • Det tilstræbes, at der tilbydes plads i lokalområdet eller i et område, som grænser op hertil.
  • Børnene tilbydes som hovedregel en plads d. 1. i den måned de fylder 3 år, og senest 3 måneder efter det fyldte 3. år, medmindre der er behov for pladsen tidligere, i forhold til opfyldelse af Norddjurs Kommunes pasningsgaranti.
  • Barnet overgår til børnehave senest 3 måneder efter, det fylder 3 år.

Særlige forhold vedr. tildeling af pladser

• Børn med særlige sociale eller pædagogiske behov, kan efter konkret vurdering få fortrinsret til en plads i et givent dagtilbud
  • Søskende vil have fortrinsret til en plads i samme pasningstilbud, såfremt foranstående børn på ventelisten ved optagelsestidspunktet kan anvises en plads et andet sted.
  • Søskende til et barn, som har betydelig og varig nedsat psykisk og/eller fysisk funktionsevne og som er visiteret til en daginstitution med et særligt specialpædagogisk tilbud, vil have fortrinsret i samme dagtilbud.

Kort over daginstitutioner

På kortet kan du se kontaktoplysninger og finde vej til daginstitutioner i Norddjurs Kommune:

Pladsanvisningen
Glesborg Bygade 1