Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

En god erhvervskommune

Norddjurs har et rigt og mangfoldigt erhvervsliv

Gode betingeler for udvikling i Norddjurs Kommune

I Norddjurs Kommune er der grobund for at drive erhverv, vækste og udvikle sin virksomhed samt en mangeårig tradition for iværksætteri. Denne udvikling skaber vi gennem tæt dialog med erhvervslivet, strategiske partnerskaber og ved at fokusere og prioritere indsatserne.

Som iværksætter eller virksomhed er der i Norddjurs Kommune én indgang til gratis sparring og vejledning, nemlig Norddjurs Kommune Erhverv. Det giver mulighed for en smidig og fleksibel sagsbehandling.

Ved indgangen til 2015 udkom erhvervsmagasinet "Udsyn til fremtiden", som bl.a. indeholder 8 spændende artikler om forskellige virksomheder og brancher i Norddjurs Kommune samt forord af Erhvervsudvalget. 

Du kan læse magasinet "Udsyn til fremtiden" som bladreversion her eller som pdf her (54 MB).

Per 1. januar 2014 trådte erhvervspolitikken 2014-17 i kraft. Denne erhvervspolitik bliver til resultater gennem blandt andet:

 • En sammenhængende, fleksibel service af høj kvalitet til alle virksomheder.

 • Vedvarende fokus på Norddjurs' særlige styrkeområder inden for energi og miljø, turisme, transport, fødevareområdet og fremstillingsvirksomheder.

 • Satsninger på nye og anderledes potentialer for vækst.

Du kan læse Norddjurs Kommunes gældende erhvervspolitik her

Et velfungerende og konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for vores kommune. Det er fra erhvervslivet, kommunen blandt andet får sit indtægtsgrundlag, udvikler sig og vækster.

Havets Muligheder

Norddjurs Kommune har et stort fokus på havet og erhvervsmulighederne heri.

 • I 2013 blev Anholt Vindmøllepark opført i Kattegat mellem Grenaa og Anholt. Parken er den største havvindmøllepark i Danmark og kan dække 400.000 husstandes årlige elforbrug.

 • Siden 2012 har projektet Havets Muligheder kørt, hvor over 124 virksomheder har deltaget i forskellige workshops og kompetenceudviklingsforløb. Havets Muligheder er kørt i samarbejde med eksterne konsulenter og Havets Hus.

 • Havets Hus er et udviklingsprojekt indenfor forskning, oplevelse/formidling og erhverv mhp. at skabe de bedste rammer for banebrydende havforskning, innovativ erhvervsudvikling og nytænkende formidling om havet og havets ressourcer. 

Der findes omkring 15.000 arbejdspladser i Norddjurs Kommune i 2015, heraf ca. 10.000 private, hvoraf de 1.700 er direkte eller indirekte relateret til havnen i Grenaa. Dette tal forventes at blive større i og med, at Grenaa Havn i samarbejde med Norddjurs Kommune og Region Midtjylland har igangsat en massiv udvidelse af havnen frem mod 2030, samt forbedring af adgangen til havnen vha. af bl.a. en nordlig omfartsvej omkring Grenaa.

I Norddjurs er du dermed sikret, at din virksomhed både i dag og i fremtiden har gode forhold for transport af varer og for tilgængelighed til leverandører, samarbejdspartnere, kunder og medarbejdere.

 
 • Virk.dk kan du få hjælp med dine forpligtelser over for det offentlige.
 • Vidste du, at der er én indgang til erhvervsservice?
  Ring til 70 15 16 18
 • Hos Norddjurs Kommune Erhverv kan alle få gratis sparring til opstart.

Virk.dk

Virk Logo _180px

Med Virk.dk kan du nøjes med at gå ét sted hen, når du skal indberette til myndighederne på vegne af din virksomhed.

Populære løsninger på virk.dk